Search Engine Optimalization

Search Engine Optimalization

24/02/2021 0 Door Be Double You

Wat is SEO?

Search Engine Optimalization, ofwel zoekmachine optimalisatie, omvat alle onderdelen die ervoor zorgen dat je website of webshop hoger in Google zoekresultaten (SERP’s) of andere zoekmachines zoals Bing weergegeven worden. Door je site SEO-proof te maken, genereer je meer bezoekers en potentiële klanten naar je site.

Hoe Werkt SEO?

Het SEO-proof maken van een website bestaat uit verschillende factoren. Ik zal de belangrijkste punten voor je uitlichten. Om na te gaan wat de SEO score van jouw webpagina is, kun je gebruik maken van bijvoorbeeld deze gratis SEO Checker.

Zoekwoorden Onderzoek

Keyword research is de eerste stap naar een goed vindbare website. Hierbij onderzoek je welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt bij de zoektocht naar jouw diensten of producten. Op basis van deze zoektermen wordt duidelijk welke content je moet schrijven. Er zijn verschillende keywordtools die je kunt gebruiken voor je onderzoek.

Duidelijke Content

Nu je weet welke zoekwoorden je moet gebruiken, kun je aan de slag met het schrijven van content. Het belangrijkste van een goede SEO tekst is dat deze makkelijk leesbaar is. Schrijf dan ook een duidelijke en informatieve tekst en verwerk de belangrijkste zoekwoorden hierin. Prop je tekst niet vol met zoekwoorden en allerlei synoniemen! Ten eerste is de tekst dan niet prettig leesbaar en ten tweede wordt dit door Google gezien als ‘spammen’.

Heading Tags

Naast het schrijven van goede content is de opbouw van de tekst ook belangrijk. Hiervoor gebruik je de zogenoemde heading tags ofwel H koppen. De titel van een pagina zet je doorgaans in H1, deze gebruik je maar één keer. De verschillende hoofdstukken geef je een H2 tag mee en sub onderwerpen krijgen een H3 tag. Heading tags zorgen voor een overzichtelijke en makkelijk leesbare tekst. Ook kan de tekst door zoekmachines eenvoudig worden gescand worden op relevantie.

Linkbuilding

Het linken van andere websites naar jouw website noemen we externe linkbuilding. Relevante externe links verhogen de waarde van jouw website. Dit geldt ook voor interne linkbuilding. Dit houdt in dat je vanuit je eigen site, linkt naar andere pagina’s binnen je eigen website. In deze blog haal ik verschillende onderwerpen aan die ik per onderwerp kan doorlinken naar een uitgebreidere blog over dat onderwerp.

URL-Structuur

Een website URL bestaat uit een domeinnaam en daarachter de paginatitel. Bijvoorbeeld: https://bedoubleyou.nl/contact. Zorg altijd voor een logische naam van een pagina, rekening houdend met zoektermen. Is een pagina onderdeel van een hoofdpagina zoals een blog, zorg dat dit ook in de URL duidelijk is. Bijvoorbeeld: https://bedoubleyou.nl/blog/search-engine-optimalization. Het onderwerp van de pagina, moet ook terugkomen in de URL.
Google houdt van een overzichtelijke structuur.

ALT-Tags

ALT-tags (of ALT-tekst) staat voor alternatieve tekst. Dit is de tekst die je meegeeft aan afbeeldingen. Met deze tekst geef je een omschrijving van de afbeelding. Zo kunnen afbeeldingen door zoekmachines worden gelezen en worden weergegeven in zoekresultaten bij afbeeldingen. Ook bij deze tekst moet je rekening houden met relevante zoekwoorden. Het gebruik van ALT-teksten is goed voor SEO en je verbetert de toegankelijkheid van je website.

Metadata

Metadata geeft extra informatie over waar jouw webpagina over gaat en bestaat uit een meta titel en een meta omschrijving. Om de metadata te optimaliseren, gebruik je in de titel het meest relevante zoekwoord van betreffende pagina. Bij de meta omschrijving vul je een pakkende tekst in om bezoekers naar jouw website te trekken.

SEO Uitbesteden

Nu je weet wat SEO is en wat het inhoudt, kun je zelf jouw website optimaliseren. Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen, komt er nogal wat kijken bij SEO-optimalisatie en kost het best veel tijd. Daarom kun je ook de SEO uitbesteden en je SEO-teksten láten schrijven. Dan kun jij je als ondernemer met andere zaken bezighouden.

Be Double You helpt je graag jouw website SEO-proof te maken. Ben jij benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met mij op.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het met je vrienden!